Наистина не очаквах Корнелия Нинова да предложи Вежди Рашидов. Едно е да

...
Наистина не очаквах Корнелия Нинова да предложи Вежди Рашидов. Едно е да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не очаквах Нинова да предложи Рашидов

Наистина не очаквах Корнелия Нинова да предложи Вежди Рашидов. Едно е да подкрепиш, а друго - да предложиш. Когато предложиш, няма по какъв начин да остане неусетно. 

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред Нова ТВ за избора на ръководител на 48-ото Народно заседание. 

Рашидов . 

" Ние не чакахме от Корнелия Нинова да поддържа толкоз непосредствено претендента на ГЕРБ, дружно с Движение за права и свободи ", добави Петков и напомни, че е изискал отмора, само че Рашидов не се съобразил с това, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи са му давали знаци да не афишира пауза.

Според него най-логично е било предлагането за ръководител на Народното събрание да е от ГЕРБ-СДС, тъй като Рашидов е техен народен представител. 

" Времето на прехода се върна ", сподели още някогашният министър председател. 

Кирил Петков изясни, че откакто е излязъл от Народното събрание, е приказвал с родители си. " Те споделиха: " Съжаляваме, само че това, което се случи, е, че играта с прехода се превъртя. Ние се върнахме назад в 90-те ", разяснява той. 

Според съпредседателя на Политическа партия през днешния ден четирите партии, избрали Рашидов - ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ", са посочили съгласуваност между тях и това би могло да предопредели ориста на първия изследователски мандат. Той е категоричен, че " Продължаваме Промяната " имат 16 целта, които ще поддържат, без значение кой ги предложи в Народното събрание.

Петков насочи въпрос към ГЕРБ и Българска социалистическа партия: " Когато знаехте, че можеше да има и кандидатура и на Демократична България, за какво избрахте алтернативата? ".

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " изясни, че депутатите на Политическа партия са посочили, че когато кандидатурата на Никола Минчев не беше поддръжка, от групировката са създали крачка обратно. " Може би сме единствените, които обещаваме неща и гледаме да ги изпълняваме след изборите. Няма нови хрумвания или променяне на съществени правила ", сподели още Петков. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР